Cum arată o zi alături de Eva

Daca ar fi aici, Eva ar avea 2 metri inaltime, si este indeosebit de frumoasa. Ce face ea in fiecare zi? Se plimba.

De la mine vine Lumina

M-am mustrat de multe ori că nu îi acord Evei suficientă atenţie. Aproape în fiecare zi am câte ceva de făcut şi ea devine agitată şi plângăcioasă. Adevărul este că nu rezistă să facă ceva singură mai mult de 10-15 minute. Şi cred că 15 minute înseamnă mult. Singura activitate la care rezistă peste o jumătate de oră, deşi nu e corect să spun activitate, este să se uite la filmări video cu copii care cântă, cu animale şi desenele Baby Einstein.

Zilele acestea trebuie să stau mai liniştită, fără prea mult efort fizic, pentru că doamna mea doctor este plecată din oraş şi nu aş vrea să nasc fără dânsa. Mai am vreo 3 săptămâni pănă la termen, dar e bine să fiu prevăzătoare.

Pentru ca să pot sta mai mult fără să fie nevoie să o iau pe Eva de pe noptieră, masă, scaun şi alte înălţimi şi fără să fie nevoie să strâng mereu în urma ei, am găsit tot felul de activităţi care nu necesită prea multă mişcare şi care să o ţină pe Eva pe loc.

După ce am servit micul dejun, am dus-o la toaletă pentru că mi-a cerut. De obicei când are ceva mai serios de făcut, stă şi 10-15 minute controbăind prin reviste, studiindu-le şi apoi aruncându-le pe rând pe jos. Am profitat de ocazie făcând o scurtă curăţenie.

De Crăciun, Eva a primit de la Lavinia un set de forme geometrice care trebuie introduse fiecare prin orificiul potrivit. Evei îi place foarte mult să se joace cu ele dacă stau lângă ea şi o urmăresc lăudându-i fiecare mişcare bună. De aceea am luat formele geometrice şi am început jocul. Cu această ocazie am inventat noi cerinţe pentru ea şi am descoperit că ştie 10 forme din 12. Mai are de învăţat să deosebească pentagonul de hexagon. Dacă se întâmpla să închid câteva secunde ochii pentru că mi se făcea somn, mă striga imediat.

După aceea am luat Marele Dicţionar Vizual şi ne-am uitat împreună la instrumente muzicale şi animale. Recunosc că de data aceasta eu m-am plictisit mai repede, dar ea a fost foarte mulţumită şi nu s-ar mai fi oprit dacă nu ascundeam dicţionarul.

A urmat cutiuţa cu diverse obiecte. I-am umplut o cutiuţă cu diverse jucărioare pe care să o golească şi să o umple de câte ori vrea. N-a durat mult această activitate. În schimb le-a împrâştiat prin cameră şi am avut ce să strâng mai târziu 😀

Printre aceste activităţi a tot încercat să se caţere pe noptieră şi mi-a cerut apă de “n” ori – activităţi care au devenit o rutină zilnică.

N-am mai rezistat şi am pornit laptopul şi i-am pus Speranţa pentru copii, Gala vreau să cânt şi playlistul cu Fruit train. Între timp am sortat hăinuţele ei pentru a mai face spaţiu în şifonier. După ce s-a plictisit i-am adus mâncare şi am pus-o să-mi arate ce cunoaşte din cărticelele cartonate ca să aibă răbdare să mănânce tot.

După mai multe pregătiri a urmat somnul de prânz care de data aceasta a fost cam scurt – o oră. Nu mai ştiu toate activităţile care au urmat. Dar din ce îmi amintesc am dus-o în cealaltă cameră şi i-am dat o altă cutie mare cu jucării în care s-a urcat şi a stat vreo 10 minute, putând să mai fac şi eu ceva treabă rapidă la bucătărie. Am gasit-o bineînţeles ba cocoţată pe masă, ba pe o noptieră, de unde am dat-o jos de mai multe ori.

De multă vreme are plăcerea să scoată din bibliotecă mai multe cărţi cu poze pe care să le răsfoiască. Am de gând să le scot pe toate şi să le pun în cutii pentru că a început să le strâmbe rău foile. Ca să nu mai scoată şi alte cărti, m-am aşezat lângă ea şi am început să vorbim despre imaginile şi obiectele cunoscute din acele cărţi. Îi place foarte mult să-mi prezinte tot ce ştie din imagini şi are destul de multă răbdare.

Ne-am jucat cu mingea, dar după un timp s-a plictisit şi a început să butoneze la telefonul fix.

Când a ajuns Adi acasă, ne-am aşezat la masă şi Eva a stat în scăunelul ei mâncând singurică. A fost un moment de respiro. Dar după ce s-a aşezat Adi la calculator, a început să îl bată la cap să-i pună desene cu cai şi muzică. A trebuit să o scot din cameră şi să-i caut alte activităţi.

Mai târziu ne-am jucat din nou cu mingea şi ni s-a alăturat şi Adi. Dar Eva s-a plictisit şi am oprit jocul.
Pentru că ziua era pe final, am început să ne uităm la ceas aşteptând amândoi ora de culcare a Evei. Cum s-a făcut ora de somn, am spălat-o, i-am făcut lăptic şi am pus-o la nani.

Concluzia acestei zile: m-am mustrat degeaba în tot acest timp pentru faptul că nu-i acord suficientă atenţie, crezând că acesta este motivul agitaţiei şi nemulţumirii ei. De fapt ea este un copil foarte activ, al cărei limbaj de dragoste se dovedeşte până acum a fi Timpul acordat şi indiferent cât timp îi acord, nu-i va fi suficient.

Nu am ieşit astăzi din casă pentru că a fost frig şi eu nu m-am simţit prea bine. Dacă ies cu ea în parc trebuie să alerg după ea tot timpul şi îmi este cam greu în ultima vreme.

Mulţumesc Domnului că Eva este sănătoasă şi inteligentă. Faptul că este foarte activă pentru ea nu este rău, ci este incomod pentru noi. Dar cred ca Dumnezeu a pus aceste trăsături în viaţa ei cu un scop, iar pe noi vrea să ne prelucreze prin ea.

Leave a comment